PUBLIK_edited.jpg

Lojalitetssystem del 1: Hur ni jobbar med lojalitetssystem?


Vi alla har SETT, HÖRT eller ANVÄNDER det idag!Lojalitetssystem är något som har funnits i många år och är något som många vet hur dem fungerar. Du får ett platskort eller registrerar dig med körkortet. Sedan vid varje köp du genomför samlar du en poäng som du sedan kan byta ut mot rabatter eller så får kuponger hemskickade till din adress. Några mycket vanliga exemplar våra matvarubutiker ICA, COOP, Willys etc.Men varför ska man använda ett lojalitetssystem


Enkelt, det handlar om att bygga RELATIONER!!


Om jag ställer dig frågan, varför handlar du där du handlar? är det priserna, bemötandet i butiken eller företagets värderingar? Oavsett vad det är spelar relationen till varumärket, produkten, prissättningen en stor roll för dig, även om du inte tänker på det. (Vi kommer släppa ett inlägg där vi pratar mer om varumärket och dess betydelse)


Relation mellan kund och varumärke skapas inte bara genom ETT trevligt bemötande, utan det skapas av en genomsyrlig strategi (kommunikation, beteende etc) som leder till en kännedom om ditt varumärke. I företagsvärlden innebär det att skapa möjligheten för en återkommande kommunikation som bidrar till återkommande kunder.


Men den viktigaste innebörden med ett lojalitetssytem är att du som företag eller klubb kan samla in data om dina kunder. Lojalitetssystemet möjliggör er att se hur ofta en person deltar i en aktivitet, om den utnyttjar rabatter, hur engagerad personen är inom er klubb m.m. Detta VILL ni veta för att ta relationen till en ny nivå. Ni vill veta detta för att skapa en PERSONLIG kommunikation och relation till den individen. Tänk er att ni får ett meddelande:


Alt 1: Hej, Glöm inte bort att det är match imorgon! Säkra din biljett idag


Alt 2: Hej Tobias, Imorgon är det hemmamatch och eftersom du har varit en sådan fenomenal supporter som samlat in över 2200 SEK till klubben vill vi bjuda in dig på exklusivt försnack innan matchen. Vi bjuder självklart även på matchbiljetter till dig och en kompis 😁


Visst är Alt 2 lite mer personligt?! Lojali